Alive and kicking (kind of)!!

Αγαπητό μου ημερολόγιο/blog, αποφάσισα να βγω από τη χειμερία νάρκη και να επιστρέψω στη blogoσφαιρα. Θα ξεκινήσουμε με μια “σύντομη” ματιά στα γεγονότα (της ζωής μου) των 2 τελευταίων χρόνων τα οποία θα εξετάσουμε σε επόμενα άρθρα πιο αναλυτικά και σε σχέση με φλέγοντα θέματα:

Είμαι ακόμα στο Βέλγιο και η γνώμη μου για την πόλη που μένω χειροτερεύει μέρα με τη μέρα :p Ναι ναι, δεν είναι σωστό να τσουβαλιάζουμε κλπ αλλά σε κάθε μέρος υπάρχουν κάποιες κοινωνικές νόρμες που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την συμπεριφορά και την αντίληψη των ανθρώπων που την απαρτίζουν. Φυσικά υπάρχουν λαμπρές εξαιρέσεις όμως στα 2 χρόνια που είμαι εδώ δεν έχω πετύχει καμία ακόμα :p Καλά υπερβάλω προφανώς όμως η κατάσταση είναι όντως περίεργη εδώ και ο παραλογισμός πάει σύννεφο.

Βέβαια η λογική είναι μεγάλο θέμα, είναι μια κουβέντα που έχω κάνει με αρκετούς ανθρώπους τώρα τελευταία και βλέπω έναν φόβο. Σοβαρά!! Λες λογική και αντιδρούν λες και τους είπες τροχός οδοντίατρου. Η μεγαλύτερη νίκη των κακών (βάλε όποιον εσύ θεωρείς κακό σ’αυτή τη θέση :p) είναι ότι κατάφεραν να πείσουν τον κόσμο ότι η λογική είναι μια κακιά άσχημη μάγισσα που καμιά φορά την καλούμε σπίτι μας από ανάγκη, να μας φτιάξει κάνα ξόρκι για το κρύωμα πχ, και μετά πρέπει να τη διώχνουμε γρήγορα γιατί δεν αντέχουμε να βλέπουμε και τη φάτσα της πολύ.

Aπό την άλλη πετάχτηκα στην Αγγλία κάποια στιγμή και ναι, ήμουν άπειρα προκατειλημμένη (αγαπώ Αγγλία) και φυσικά ήταν τέλεια, όπως ακριβώς το περίμενα. Αυτό, οι συζητήσεις περί λογικής και η συζήτηση με έναν φίλο για το τσουβάλιασμα με έβαλε σε σκέψεις: Προκαλούμε εμείς αυτά που παθαίνουμε; Είναι γνωστό πως ο εγκέφαλός μας τείνει να δίνει περισσότερη βάση στα γεγονότα και πληροφορίες που επιβεβαιώνουν αυτά που ήδη πιστεύουμε όμως πως δημιουργείται η προκατάληψη αρχικά; Και πως λειτουργεί αυτή η διαδικασία όταν ξέρεις ότι συμβαίνει και προσπαθείς να την σταματήσεις;

Μεταξύ Βελγίου και Αγγλίας θα ήθελα φυσικά να γυρίσω Ελλάδα. Παντού υπάρχουν καλοί και παντού υπάρχουν μαλάκες, όμως τουλάχιστον στη χώρα σου έχεις μάθει πώς να ξεχωρίζεις και να αντιμετωπίζεις τους μαλάκες. Έξω έρχεσαι αντιμέτωπος με νέα, απρόσμενα και τρομακτικά είδη μαλακίας και δεν ξέρεις από πού να καλυφθείς. Βέβαια η Ελλάδα συνεχίζει περήφανα κι ακάθεκτα στον κόσμο ατέλειωτων προβλημάτων, κάτι που προβληματίζει αφάνταστα τους μετανάστες.

Εμάς που φύγαμε πρόσφατα γιατί τα ζήσαμε τα προβλήματα σε μεγάλο βαθμό κι έχουμε πίσω ένα κάρο ανθρώπους που τα ζουν ακόμα και αγχωνόμαστε. Επίσης δε θα μας χαλούσε να γυρίσουμε πίσω κάποτε, είναι δύσκολο να ξεσυνηθίσεις τελικά από αυτό που έμαθες 20+ χρόνια.

Τους άλλους όμως, αυτούς που έφυγαν μικροί ή γεννήθηκαν εδώ τους προβληματίζει για άλλους λόγους. Τους αποδεικνύει πως κάνουν κάπου λάθος, η Ελλάδα δεν είναι η γη της επαγγελίας όπως νόμιζαν και θα πρέπει να αναβάλουν την επιστροφή τους άααααλλη μία χρονιά. Τους καταλαβαίνω από τη μία γιατί ζουν τόσα χρόνια στο Βέλγιο (μα που άφησα το φτυαράκι μου για το θάψιμο;) αλλά από την άλλη έχει ενδιαφέρον να βλέπεις πόσο διαστρεβλωμένη ιδέα για την Ελλάδα έχουν μερικοί άνθρωποι. Και τελικά αναρωτιέσαι: που να πάω να μείνω;;;;

Μέσα σ’όλες αυτές τις σκέψεις και τους προβληματισμούς έγιναν και κάποια τέλεια πραγματάκια, μικρά και ανεκτίμητα, όπως είναι πάντα αυτά τα πράγματα:

Είδα τους soundgarden (σχεδόν 2 φορές) και πήγα στο Stonehenge!!

Επίσης μιας και επιτρέψαμε θα ξαναπιάσουμε τα καλλιτεχνικά μας, ζωγραφική, μουσική, παιχνίδια, βιβλία, σειρές, έχουμε μείνει πίσω 2 χρόνια. Μια μικρή παρουσίαση γιατί δεν κρατιέμαι: Mass Effect. Τώρα. Και τα 3, με τη σειρά και τον ίδιο χαρακτήρα σε όλα. Τωρα. Κι όποιος ξαναπεί κάτι αρνητικό για τα παιχνίδια να ξέρει πως θα καίγεται για πάντα στην κόλαση για την άγνοιά του!!!!

Πάρτε κι ένα τραγουδάκι για το κλείσιμο:

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s