Ενημέρωση και δράση

Ελπίζω να προσέξατε ότι στο πλάι μπήκαν 2 καινούρια bannerακια.

Ο ένας είναι για την βάφτιση, δηλαδή για την μη βάφτιση. Όπως ίσως ΔΕΝ ξέρει πολύς κόσμος (γιατί πολύ βολικά κανένας υπεύθυνος φορέας δεν φρόντισε να γνωστοποιήσει) η βάφτιση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική και κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει για κάποιον που δεν είναι βαφτισμένος. Μην ακούσω δηλαδή χαζομάρες του στυλ «και τι γίνεται με το σχολείο» γιατί τίποτα δεν γίνεται, πάει κανονικά το παιδί. Διαβάστε το άρθρο της Αόρατης Μελάνης πάνω στο θέμα. Το μόνο ζήτημα που ίσως δημιουργηθεί είναι αν θέλει να κάνει θρησκευτικό γάμο. Μπορεί βέβαια πάντα να βαφτιστεί τότε (και να το κάνει και συνειδητά). Για να τα ξεχωρίσουμε:

  • Η ονοματοδοσία είναι νομική πράξη που δίνει στο παιδί όνομα, είναι απαραίτητη και υποχρεωτική για όλους και δηλώνεται στο ληξιαρχείο.
  • Η βάφτιση είναι μια θρησκευτική τελετή που εντάσσει το παιδί σε μια θρησκεία. Δεν θα σχολιάσω το τι σημαίνει ηθικά αυτό, απλά θα μείνω στο ότι δεν είναι υποχρεωτικό και δεν ταυτίζεται με την ονοματοδοσία.

Θα κλείσω το θέμα λέγοντας πως αναγνωρίζω την ανάγκη του καθένα, χριστιανού και μη να γιορτάσει το γεγονός της ονοματοδοσίας του παιδιού του. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο να γίνει με μια θρησκευτική βάφτιση, μια γιορτή μπορεί πάντα να γίνει ανάλογα με το γούστο και την όρεξη των γονιών.

Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε αυτό το κείμενο.

Ο δεύτερος σύνδεσμος είναι για την διαγραφή του θρησκεύματος από το ληξιαρχείο. Αυτό είναι πολύ απλό κατά την γνώμη μου: Δεν είναι κάποιος πλέον χριστιανός αλλά όταν ήταν τσιπιρίκι τον βάφτισαν; Ε ας κάνει μια διαγραφή, δεν είναι τίποτα και σημαίνει πολλά. Και σημαίνει πολλά γιατί είναι μια δημόσια δήλωση πως στην ελλάδα δεν υπάρχουν μόνο χριστιανοί ορθόδοξοι, πως ο κόσμος δεν επαναπαύεται σε μια κατάσταση αλλά διεκδικεί τα δικαιώματά του και την αλλαγή και πως οι τρόποι της εκκλησίας δεν μας βρίσκουν όλους σύμφωνους. Δεν αρκεί να λέμε κάποια πράγματα, χρειάζονται και οι ανάλογες πράξεις. Αν ακολουθήσετε τον σύνδεσμο θα δείτε στο κείμενο πως οργανώνεται μαζική διαγραφή από τα ληξιαρχεία τον Ιούνιο και διάφορες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s