H Ελληνική γλώσσα 2

Σήμερα θα σας παρουσιάσω κάτι εντυπωσιακό! Μέσα σ’όλα τα «ψαγμένα» και «φιλοσοφημένα» email που κυκλοφορούν, υπάρχει και το παρακάτω (τα μωβ σχόλια δικά μου και ζητώ συγνώμη από τους αναγνώστες για την πιθανή διάχυση του εγκεφάλου τους από τα αυτιά τους):

ΝΑ ΓΙΑΤΙ H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΦΑΒΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ (εμ τι νομίζατε, πως είναι τυχαία; τς τς τα, αστοιχείωτοι):

«Η διαδοχή των γραμμάτων στην πλήρη εκφώνηση τους δεν είναι καθόλου τυχαία αλλά πίσω από αυτήν υπολανθάνει μία πλήρης γραμματική, συντακτική και νοηματική συνέχεια, ανωτέρας συλλήψεως. Σύμφωνα με αυτήν την γνωστή μας εκφώνηση, τα ελληνικά γράμματα (αφού προσθέσουμε και το εξαφανισμένο σήμερα έκτο γράμμα: Στίγμα ή Δίγαμμα) ακούγονται και γράφονται ως εξής:

ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ-ΓΑΜΑ-ΔΕΛΤΑ-ΕΨΙΛΟΝ-ΣΤΙΓΜΑ-ΖΗΤΑ-ΗΤΑ-ΘΗΤΑ-ΙΩΤΑ-ΚΑΠΠΑ-ΛΑΜΒΔΑ-ΜΙ-ΝΙ-ΞΙ-ΟΜΙΚΡΟΝ-ΠΙ-ΡΟ-ΣΙΓΜΑ-ΤΑΥ-ΥΨΙΛΟΝ-ΦΙ-ΧΙ-ΨΙ-ΩΜΕΓΑ.

Αποκωδικοποιώντας την γνωστή αυτή διάταξη, που έγινε σύμφωνα με τις αρχές της Ερμητικής φιλοσοφίας, έχουμε τα ακόλουθα:

ΑΛ ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ, (Α)ΜΑ ΔΕ (Ε)Λ ΤΑ ΕΨ ΙΛΩΝ, ΣΤ(Η) ΙΓΜΑ, ΖΗ ΤΑ, Η ΤΑ, ΘΗ ΤΑ ΙΩΤΑ ΚΑ ΠΑΛΑΜ, ΔΑ, ΜΗ ΝΥΞ Η, Ο ΜΙΚΡΟΝ, ΠΥΡΟΣ ΙΓΜΑ ΤΑΦΥ (Ε)Ψ ΙΛΩΝ, ΦΥ ΨΥΧΗ Ο ΜΕΓΑ.

Εν συνεχεία, αφού προσθέσουμε τα εννοούμενα (ε ναι, εννοούμενα, γιατί αμφιβάλει κανείς;) συνδετικά και ρήματα που παραλείπονται, έχουμε την ανάδυση μιας θαυμάσιας κοσμογονικής προσευχής – επίκλησης προς την πηγή του φωτός.

ΑΛ ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ!

ΑΜΑ ΔΕ ΕΛ ΤΑ ΕΨΙΛΩΝ,

ΣΤΗ ΙΓΜΑ ΚΑΤΑ ΠΑΛΛΑΝ ΔΑ

(ΙΝΑ) ΜΗ ΝΥΞΗ, Ο ΜΙΚΡΟΝ (ΕΣΤΙ)

ΠΥΡΟΣ (ΔΕ)

ΙΓΜΑ ΤΑΦΗ ΕΨΙΛΩΝ, ΦΥ(ΟΙ) ΨΥΧΗ,

Ο ΜΕΓΑ (ΕΣΤΙ).

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ:

Δεν την βάζω την σημασία γιατί πάει πολύ μακριά η βαλίτσα… Δείτε όμως το αποτέλεσμα:

ΑΛ, ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΦΩΣ, ΕΛΑ ΣΤΗ ΓΗ! ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΛ ΡΙΞΕ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΕΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΙΛΥ ΠΟΥ ΨΗΝΕΤΑΙ (που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού). ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΑ (μία ξηρά) ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΕΓΩ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ. ΑΣ ΜΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ Η ΝΥΚΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΝ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙ ΝΑ ΤΑΦΗ (να σβήση, να χαθεί) ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΡΑΖΟΥΣΑ ΙΛΥ, ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Η ΨΥΧΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ, ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ!

Εντυπωσιακό;

Ε; Για πείτε; Εντυπωσιακό; Το τι μπορεί να πιστέψει ένας άνθρωπος είναι παραπάνω από εντυπωσιακό… Έχω κάτι ακόμα καλύτερο! Έκανα δική μου αποκωδικοποίηση προσθέτοντας ΦΥΣΙΚΑ «λίγα» ρήματα (και ουσιαστικά κι ό,τι άλλο ήθελα) που έλειπαν και σας δίνω το ζουμί:

«Κάποτε σ’αυτόν το χώρο που ζούμε έζησαν κάποιοι άνθρωποι που είπαν σπουδαία ή/και ωραία πράγματα. Τώρα ζούνε κάποιοι άνθρωποι που είναι στην πλειοψηφία τους κακομαθημένοι, άχρηστοι, λαμόγια και καλοπερασάκηδες. Αλλά είναι και ψωνάρες και νομίζουν πως είναι σπουδαίοι για λόγια που είπαν πριν από αιώνες κάποιοι άλλοι και πιστεύουν ό,τι μαλακία ακούν άμα ταΐζει τον εγωισμό τους.»

Εντυπωσιακό;


Διαβάστε ακόμα:

Η ένδοξη ελληνική γλώσσα 1

Advertisements

5 thoughts on “H Ελληνική γλώσσα 2

 1. Ο/Η Αταίριαστος λέει:

  «Θαυμάσια κοσμογονική προσευχή»! Θα τη λέω κάθε βράδυ πριν πέσω για ύπνο!

  Ωστε κυκλοφορεί ακόμη αυτό το αριστούργημα; Το είχα πρωτοσυναντήσει στις πρώτες μου τσάρκες στο Ιντερνετ σε κάποιο φόρουμ κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 90. Μάλιστα το είχε αναρτήσει κάποιος τακτικός συνομιλητής μου που τον εκτιμούσα κάπως. Του εξήγησα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύει κάτι τέτοιο γιατί το αλφάβητο δεν είναι ελληνικής προέλευσης κι ότι τα γράμματα προέρχονται από λέξεις σημιτικές (π.χ. άλφα < αλεφ = βόδι, γιατί αρχικά σύμβολο κεφαλιού βοδιού) άρα όλα τα παραπάνω είναι προϊόν φαντασιόπληκτου. Από την απάντησή του κατάλαβα ότι κρατήθηκε πολύ να μη με βρίσει.

 2. Ο/Η tyler durden λέει:

  έχει τέτοια το διαδίκτυο μπόλικα που ανακυκλώνονται ασταμάτητα παρόλες τις καταλυτικές διαψεύσεις τους.

  Η φύση του μέσου το έχει, η αναπαραγωγή είναι πανεύκολη, ταχύτατη με εκθετικό ρυθμό, και ανέξοδη, ώστε έχει καθιερωθεί και ο όρος Λερναίο κείμενο για τέτοια κείμενα που όσο και να τα αποδεικνύεις το αβάσιμό τους, αυτά αναπαράγονται με ταχύτητα μεγαλύτερη του αναδιπλασιασμού των κεφαλιών του γνωστού τέρατος της μυθολογίας και υπερεκατονταπλάσια των κειμένων που τα διαψεύδουν, αποκτώντας έτσι απο μόνο του μια ιδιόρρυθμη εγκυρότητα.

 3. Ο/Η Ιοκάστη λέει:

  Αταίριαστε έτσι, να την λες την προσευχή γιατί είναι κα-τα-πλη-κτι-κή!!! Αυτό που λες είναι τραγικό πάντως, δίνεις κάποια δεδομένα σε κάποιον και αντί να τα επεξεργαστεί και να τα εκτιμήσει εκνευρίζεται επειδή πιθανότατα δεν μπορεί να τα αντικρούσει και του χαλάνε το «όνειρο» για το πόσο σπουδαίος είναι…

  Tyler έχεις δίκιο, είναι κουραστικό όμως και με κάνει να αμφιβάλω για την νοημοσύνη πολλών «μορφωμένων» ανθρώπων που μου τα στέλνουν… Συνήθως απαντάω σε όλη την λίστα που το έχουν στείλει (όπως έχω ξαναγράψει κάπου) και τους εξηγώ ότι αυτά είναι μαλακίες και πως ένα search στο google πριν προωθήσεις ένα mail δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα τους πιάσει μια ντροπή, ξεφτίλα είναι πια….

 4. Ο/Η zaphod λέει:

  Aχ! Καιρο ειχα να δω αυτην την σμπαντόφλα!!!

  Με συγκίνησες!

 5. Ο/Η Ιοκάστη λέει:

  Χεχε, πάντα στις υπηρεσίες σας zaphod.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s