Σκατά

Τα νεύρα μου έχουν γίνει κρόσια αυτές τις μέρες και δεν ξέρω πώς να τα βγάλω από μέσα μου… Δεν είχα όρεξη να γράψω αλλά θα γράψω τελικά τώρα που ηρέμισα αρκετά. Είχα φτιάξει δυο ποστ (για τα μέτρα κλπ) πριν τα γεγονότα αλλά τώρα μου φαίνονται τόσο άκυρα.

Πέθαναν 3 άνθρωποι.

Κι όλοι φαγωθήκανε να κατηγορούν τους πάντες. Ποιος φταίει; Αυτός που έριξε την μολότοφ. Απλά ρε παιδιά. Ακόμη και πληρωμένος να είναι ένας δολοφόνος δεν παύει να είναι δολοφόνος. Γιατί αυτός που έριξε την μολότοφ δηλαδή δεν είναι δολοφόνος;  Όποιος έχει αρχίδια και θέλει να κάνει επανάσταση ας την κάνει σωστά. Ας χύσει αίμα αν πιστεύει πως αυτή είναι η λύση αλλά όχι του πρώτου τυχαίου, ας βρει αυτούς που φταίνε. Επανάσταση με μάσκες και χτυπώντας αθώους δεν γίνεται. Όποιος έχει αρχίδια ας κάνει κάτι ουσιαστικό, όχι να βγαίνει μόνο όποτε έχει πορεία και να τα σπάει. Αυτό είναι μια μαλακία και μισή και δεν έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα. Κι αν τους πιάσουν αυτούς που σκότωσαν τους 3 ανθρώπους θα έπρεπε το πλήθος να απαιτήσει σκληρή τιμωρία. Σκατά τιμωρία θα είναι τελικά βέβαια, γίνεται ποτέ και τίποτα σωστό εδώ;

Επίσης φταίμε όλοι. Και φταίμε πολύ. Πάρα παρα πάρα πολύ. Ναι οκ, το να κατηγορήσουμε τους πολιτικούς είναι εύκολο, το να κατηγορήσουμε τον Βγενόπουλο (που για μένα έτσι όπως είναι τα πράγματα φταίει λιγότερο από όλους) είναι ακόμη πιο εύκολο. Το να κατηγορήσουμε τους εαυτούς μας πότε θα το κάνουμε; Τόση υποκρισία αυτές τις μέρες… Κι όχι μόνο από πολιτικούς, δημοσιογράφους κλπ, από αυτούς ήταν αναμενόμενο. Από τον κόσμο, από όλους!! Όλοι έχουν άποψη, όλοι έχουν δίκιο, όλοι έχουν αδικηθεί, όλοι νιώθουν επαναστάτες. Και οι περισσότεροι από αυτούς όλη τους την ζωή ήθελαν απλά μια θεσούλα στο δημόσιο για να βολευτούν και, παραπλανημένοι, ψήφιζαν τους ίδιους και τους ίδιους τόσα χρόνια γιατί τους είχαν υποσχεθεί προσωπικά πως θα βρεθεί αυτή η θεσούλα…

Θα επανέλθω μάλλον γιατί είναι μεγάλο θέμα…

ΥΓ.: Άμα ξανακούσω πολιτικό να μιλάει για προβοκάτορες θα τιναχτεί το κεφάλι μου…

Υ.Γ.: Δεν μπορείς να αναγκάσεις ΚΑΝΕΝΑΝ να απεργήσει. Πείσε τον ότι αξίζει αν είσαι μάγκας. Πείσε τον ότι θα έχει αποτέλεσμα. Πείσε τον ότι διαφέρεις κι ότι μπορείς να κάνεις κάτι ουσιαστικό. Μην τον βρίσεις και – μου φαίνεται αδιανόητο το ότι πρέπει να το προσθέσω αυτό – μην τον σκοτώσεις. Μαλάκα.

Ενημέρωση: Ξέχασα πριν.. Διαβάστε επίσης αυτά γιατί μερικές φορές γράφουν αυτά που σκέφτομαι καλύτερα από εμένα:

http://estarian.blogspot.com/2010/05/n.html

http://xpsilikatzoy.wordpress.com/2010/05/05/fuck_you_all/

http://ellinaki.blogspot.com/2010/05/blog-post.html

http://www.philology.gr/blog/?p=533

http://aeisixtir.blogspot.com/2010/05/t.html

http://rodiat7.blogspot.com/2010/05/blog-post_3540.html

http://thestranger.wordpress.com/2010/05/06/poreia/

Advertisements

6 thoughts on “Σκατά

 1. Ο/Η Αταίριαστος λέει:

  Άντε μπράβο, ευτυχώς που σου ήρθε η όρεξη τελικά, γιατί έχουμε φτάσει να ψάχνουμε με το φανάρι μια άποψη που να στηρίζεται στη λογική.

 2. Ο/Η tyler durden λέει:

  Ο Βγενόιπουλος φταίει και πολύ μάλιστα και τα τα πλημμελή μέτρα σφάλειας και εξόδου διαφυγής του κτιριου, αλλά και για την εξάντληση της εργοδοτικής τρομοκρατίας σε μια πολύ επικίνδυνη μέρα που τέτοιες επιχειρήσεις γίνονται στόχοι και όλες κλείνουν και κατεβάζουν ρολά.

  Αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη πολύ σοβαρά και την πιθανότητα προβοκάτσιας από την εξουσία. Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές που διακυβεύονται πολλά, είναι ικανή για όλα, για να αμαυρώσει και κάμψει την αντίσταση. Κάλλιστα οι δολοφόνοι μπορεί να ήταν πληρωμένοι, ή ασφαλήτες, ή να ανήκαν σε περιθωριακές παρανοϊκές ομάδες που ιδεολογικοποιούν τη βία και καθοδηγούνται και ενθαρρύνονται προς βίαιες ενεργειες από την ασφάλεια με άτομα που έχουν διεισδύσει σε αυτή. Αν σου φαίνεται για χολυγουντιανό σενάριο, κάθε άλλο παρά αυτό είναι, μια και η πραγματικότητα τουλάχιστον στις ΗΠΑ δεν διαφέρει και πολύ από αυτά:

  http://www.iospress.gr/ios2000/ios20000716b.htm.

  Και φυσικά μια υποταγμένη σε αυτά τε κέντρα κυβέρνηση σαν τη δική μας, τι πιο πιθανό από το να κάνει «εισαγωγή» σχετικής τεχνογνωσίας και know how από τους πάτρονές της.

 3. Ο/Η Ιοκάστη λέει:

  @Αταίριαστος
  Και που την βρίσκουμε βρε Αταίριαστε την ακούει κανείς; Μόνοι μας τα λέμε μόνοι μας τα ακούμε…

  @tyler durden
  «Ο Βγενόπουλος φταίει και πολύ μάλιστα και τα τα πλημμελή μέτρα σφάλειας και εξόδου διαφυγής του κτιριου,»

  Σίγουρα, όμως αντικειμενικά ποιο μαγαζί τα έχει αυτά στην Αθήνα; Αν δεν ήταν ο Βγενόπουλος ο διευθυντής κι ήταν κάποιος άγνωστος ιδιώτης θα μιλούσε κανείς για τις ελλείψεις στα μέτρα ασφάλειας;

  «αλλά και για την εξάντληση της εργοδοτικής τρομοκρατίας σε μια πολύ επικίνδυνη μέρα που τέτοιες επιχειρήσεις γίνονται στόχοι και όλες κλείνουν και κατεβάζουν ρολά.»

  Συμφωνώ..

  «Κάλλιστα οι δολοφόνοι μπορεί να ήταν πληρωμένοι, ή ασφαλήτες, ή να ανήκαν σε περιθωριακές παρανοϊκές ομάδες που ιδεολογικοποιούν τη βία και καθοδηγούνται και ενθαρρύνονται προς βίαιες ενεργειες από την ασφάλεια με άτομα που έχουν διεισδύσει σε αυτή. Αν σου φαίνεται για χολυγουντιανό σενάριο…»

  Όχι δεν μου φαίνεται καθόλου χολυγουντιανό σενάριο. Γι’αυτό αναφέρω και τους πληρωμένους δολοφόνους στο κείμενο. Τα πάντα περνάνε από το μυαλό όλων μας αυτές τις μέρες και τίποτα δεν μου φαίνεται απίθανο πια… Άκουσα και την άποψη πως μπορεί να ήταν πληρωμένο χτύπημα ως απάντηση για την επίθεση που είχε κάνει ο Βγενόπουλος πρόσφατα στους πολιτικούς. Αυτό μου φαίνεται λίγο ακραίο αλλά και πάλι, όχι απίθανο…

 4. Ο/Η Ocean Soul λέει:

  Συμφωνώ τόσο μα τόσο πολύ μαζί σου! Είμαι τόσο απογοητευμένη και εξοργισμένη συγχρόνως και όλη αυτή η υποκρισία είναι εντελώς απροκάλυπτη. Μετά από κάτι τόσο φρικιαστικό, γιατί κάποιος ανεγκέφαλος αποφάσισε να αιματοβάψει κάποιους για τους οποίους χέστηκε, το μόνο που λένε εξ αρχής και συνεχίζουν να λένε είναι να κατηγορεί ο ένας τον άλλον!! Νομίζω πως εξαγριωνόμαστε τρομακτικά..

 5. Ο/Η atumrakis λέει:

  Αυτό που μου έκανε άσχημη εντύπωση εμένα ήταν πως στην πορεία που έκανε η αριστερά για τη μνήμη αυτών των ανθρώπων, και για να μην το πάρει πάνω της, ήταν βαριά 1000 άτομα.
  Εξάλλου ήδη έχει ξεχαστεί… αφού είμαστε χρυσόψαρα.

 6. Ο/Η Ιοκάστη λέει:

  Ocean Soul έτσι είναι, εξαγριωνόμαστε όντως…

  atumrakis προσωπικά δεν θεωρώ πως μια πορεία μνήμης προσφέρει κάτι. Γενικά όταν πεθάνει κάποιος λίγα μπορούν να προσφέρουν κάτι. Και ναι είμαστε χρυσόψαρα όντως αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν νομίζω πως το ξεχνάει κανείς, όπως δεν έχουμε ξεχάσει πολλοί και τον Αλέξη. Τι να κάνεις όμως; Να το συζητάς όλη μέρα; Να βγαίνεις στους δρόμους για να δείξεις πως το θυμάσαι; Νομίζω πως έχουμε πρόβλημα στο να βρίσκουμε ουσιαστικούς και αποτελεσματικούς τρόπους έκφρασης… Οι πορείες είναι η εύκολη λύση για όλους, και για τον κόσμο αλλά και για τους πολιτικούς πλέον..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s