Internet και σχέσεις: Η τρέλα στο internet

Σήμερα με χαρά σας παρουσιάζω άλλο ένα άρθρο για τις ανθρώπινες σχέσεις, βασισμένο στην συνεχή μελέτη μου σ’αυτό το περίεργο είδος που ονομάζουμε άνθρωπο. Τα δεδομένα είναι βασισμένα λίγο σε προσωπικές εμπειρίες, λίγο (ή πολύ) σε διηγήσεις φίλων, όπως πάντα άλλωστε.

Θα ξεκινήσω αυτό το άρθρο λέγοντας πως δεν είμαι καινούρια στο ίντερνετ. Έχω υπολογιστή από όταν πήγαινα τετάρτη δημοτικού, και τότε είχαμε dos. Μπαίνω στο ίντερνετ χρόνια, δεν ξέρω πόσα, παίζει από πρώτη-δευτέρα γυμνασίου. Όμως δεν έμπαινα σε chat, ποτέ. Στο πανεπιστήμιο έφτιαξα icq, για να μιλάω με φίλους όμως. Μετά έφτιαξα και msn. Πάλι για φίλους. Πιο μετά facebook, πάλι για φίλους και ποτέ δεν έκανα add αγνώστους. Αυτά.

Η εισαγωγή ήταν για να σας εξηγήσω πως δεν έζησα το «καμάκι» μέσω νετ κι έτσι μου ήρθαν λίγο απότομα κάποια πράγματα.

Έχοντας αυτές τις εμπειρίες λοιπόν άρχισα ξαφνικά, μετά από τόσα χρόνια στο ίντερνετ να «γνωρίζω» κόσμο. Ε ναι από τα blogs. Και ρε παιδιά ποτέ δεν το περίμενα αλλά πάρα πολλά blogs είναι στην πραγματικότητα γραφεία συνοικεσίων. Σοβαρά!! Έπεσα από τα σύννεφα!!

Έχει ο άλλος/η ένα σοβαρό ιστολόγιο στο οποίο μάλιστα εκθέτει πάρα πολύ ωραίες απόψεις και τελικά ανακαλύπτεις πως θέλει γκόμενα/ο. Βρε άνθρωπε, τόσος κόπος για μια σχέση; Τι απελπισία είναι αυτή πια;

Δεν λέω να γνωρίσεις στην πραγματική ζωή κάποιον από ένα ιστολόγιο και να προκύψει κάτι. Εντάξει, τυχαίνουν αυτά και μπράβο. Όμως μερικοί και μερικές έχουν αυτό ως μοναδικό στόχο. Και «την πέφτουν» σε όποιον τύχει να «γνωρίσουν» σε blog και στην συνέχεια να «μιλήσουν» στο μσν. Το μεγάλο γέλιο όμως είναι όταν αυτοί στους οποίους την πέφτουν μιλάνε μεταξύ τους.

Πάντως όπως ανακάλυψα μάλλον το ζουν το όλο θέμα. Μιλάς με τον άλλον στο μσν πολύ και σου λέει ότι του αρέσουν οι απόψεις σου πάρα πολύ κι έτσι νιώθει έλξη (εγκεφαλική); Άμα κάνεις το λάθος και του πεις ναι οκ το ίδιο συμβαίνει και σ’εμένα αλλά ας μην ξεχνάμε πως δεν γνωριζόμαστε ουσιαστικά η μετάφραση είναι: ναι οκ, είμαστε μαζί και πάμε για γάμο. Γιατί γι’αυτόν περνάτε ωραίες στιγμές, μοιράζεστε κάτι, έχετε πια δεσμευτεί από τα λόγια σας. Αν δε κάνεις το λάθος και βγεις, χααααα, δεν σε σώζει τίποτα μετά. Κάθε ώρα που περνάτε μαζί για τον άλλο είναι μια αιωνιότητα, οπότε αν πιείτε καφέ έχετε πάρα πολύ σοβαρή σχέση (γιατί απλή σχέση έχετε έτσι κι αλλιώς, αφού μιλάτε στο μσν ντε!!!), αν το κάνετε ξεκινάνε τα σχέδια για συγκατοίκηση, ο γάμος έρχεται στο τριήμερο και τα παιδιά στην βδομάδα. Κι όχι δεν υπερβάλω. Εντάξει υπερβάλω λιγάκι αλλά όχι πάρα πολύ. Γι’αυτό αγαπητοί μου αναγνώστες πρέπει να αναγνωρίζετε τα σημάδια αμέσως και να φεύγετε προς την αντίθετη κατεύθυνση με ταχύτητα πυραύλου. Βέβαια καμιά φορά τα σημάδια δεν φαίνεται παρά μόνο όταν είναι αργά και ο άλλος έχει γίνει τσιμπούρι. Γι’αυτό φύλαγε τα ρούχα σου αναγνώστη μου, μην εμπιστεύεσαι κανέναν!!! Καλά έλεγαν οι μαμάδες μας, να μην μιλάμε σε αγνώστους :p

Αφορμή για το άρθρο αυτό είναι οι εμπειρίες ενός φίλου, που τραβάει διάφορα. Είναι κι ευγενικό παιδί, του μιλάνε, απαντάει. Του αρέσει κι η κουβέντα κι η ανταλλαγή απόψεων οπότε θα μιλήσει και λίγο παραπάνω, θα ενθουσιαστεί, θα απαντήσει, θα ρωτήσει. Είναι κι ανοιχτός τύπος, μπορεί και να ανοιχτεί λιγάκι για κάποια προσωπικά του θέματα μετά από πολλή κουβέντα. Όμως δεν δίνει την εντύπωση πως ψάχνεται για γκόμενα, γιατί δεν ψάχνεται!! Κι όμως! Φέρονται λες κι είναι υποψήφιος γαμπρός, επειδή μιλάνε στο μσν!! Ζήλειες, κτητικότητες, απαιτήσεις. Κι έχω ακούσει και από άλλους παρόμοια σκηνικά. Υπάρχει αυτό το πράγμα τώρα;

Επίσης να παρατηρήσω πως το ακούω πολύ από άντρες, ενώ θα περίμενα το αντίθετο. Τι έγινε βρε κοπελιές; Γιατί τέτοια μανία; Βγείτε λιγάκι έξω και θα γνωρίσετε κόσμο, εδώ ήρθατε να βρείτε σχέση; Α ναι, θέλουν και σχέση που είναι αντικειμενικά πιο δύσκολο μέσω ίντερνετ, όχι ένα πήδημα και τέλος. Εντάξει υπάρχουν και άντρες τέτοιοι βέβαια, αλλά ας μην το σχολιάσω κι αυτό τώρα…

Τι να πω, καλή τύχη να πω; Προσοχή πάντως στους καινούριους γιατί κυκλοφορούν καρχαρίες εκεί έξω κι αν τους μιλήσετε λίγο παραπάνω μετά θα σας λένε ότι χαράμισαν τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους για σας και πως τους είναι δύσκολο να ξεχάσουν τα όσα ζήσατε μαζί (;;) ενώ εσείς είστε άπονα γαϊδούρια. Ω ναι, ένα μεγάλο τρελοκομείο είμαστε.

Advertisements

26 thoughts on “Internet και σχέσεις: Η τρέλα στο internet

 1. Ο/Η Tyler Durden λέει:

  xaxa! Πολύ σωστά όλα!

  Η αλήθεια είναι πως απωθημένα πιο πολύ έχουν οι γυναικες στη χώρα μας, είναι γνωστό πως ακόμα και να γουστάρουν κάποιον, κατά κανόνα δεν το δείχνουν (τουλάχιστον στην εποχή μου δεκ 80-90 αυτό ήταν σχεδόν κανόνας.

  Με τις δυνατότητες του ίντερνετ, όπου δεν υπάρχει η προσωπική επαφή, οπότε και αναστολές αλλά και με πολλές άλλες παραμέτρους που έχουν σχέση με τη φύση του μέσου, πραγματικά νομίζεις ότι από την άλλη μεριά της γραμμής έχεις βρει τον άνθρωπο της ζωής σου.

  στο φβ έχω πολλές γελοιογραφίες με τις νέες τάσεις και συμπεριφορές των ιντερνετικών σχέσεων, στο στυλ της δικής σου, ξεκίνα από αυτ’ή http://www.facebook.com/profile.php?ref=profile&id=1690909558#!/photo.php?pid=51513&id=1690909558

 2. Ο/Η ellinaki λέει:

  Μου θύμισες αυτή τη φώτο 🙂

  Πάντως το chat-o-φλερτ νομίζω πως έχει κυρίως αρνητικά. Διότι, μπορεί μεν να ανοίγεται ο κόσμος πιο εύκολα και να ρίχνει τις αναστολές του, αλλά το παιχνίδι χρειάζεται και eye contact, και γλώσσα σώματος για να παιχτεί σωστά. Και όσο μαθαίνεις να τα αντικαθιστάς αυτά με λόγια και smileys, τόσα πιο πολλά χάνεις από το πραγματικό παιχνίδι, αλλά και την πραγματική ζωή.

 3. Ο/Η keramida λέει:

  «Το παιχνίδι χρειάζεται και eye contact, και γλώσσα σώματος για να παιχτεί σωστά. Και όσο μαθαίνεις να τα αντικαθιστάς αυτά με λόγια και smileys, τόσα πιο πολλά χάνεις από το πραγματικό παιχνίδι, αλλά και την πραγματική ζωή.»

  ellinaki δε θα μπορούσα να το εκφράσω καλύτερα. Αυτός είναι κι ο μεγαλύτερος κίνδυνος του κόσμου του chat, msn, και της δικτυακής «ζωής» γενικότερα. Είναι ένα υποκατάστατο της πραγματικής ζωής, το οποίο όμως πανεύκολα μπορεί να απορροφήσει τόσο χρόνο που η άλλη ζωή, αυτή «εκεί έξω», να συρρικνώνεται όλο και περισσότερο, καταντώντας τελικά μια σκιά, μια καρικατούρα του προηγούμενου εαυτού της. Και τότε είναι πραγματικά κρίμα.

 4. Ο/Η geysser λέει:

  Ελα,παραδεξου το!Εχεις παιξει κι εσυ,ε;;;; 😉
  Σοβαρά τώρα, το καμάκι μέσω Internet ειναι λίγο εως πολύ κατάντια.Δυστυχώς, το βλέπω αναπόφευκτο.

 5. Ο/Η Ιοκάστη λέει:

  Ωχ, να τα.. Πλάκωσαν όλοι οι άντρες. Αφενός παρατηρούμε ότι τα άρθρα που έχουν σχέση με ψυχολογία και γκομενικά έχουν πολλή πέραση κι αφετέρου ότι όντως οι άντρες έχουν βρει τον μπελά τους με το chat. Τι έγινε ρε παιδιά, την έχετε πατήσει όλοι;

  @Tyler Durden

  «Με τις δυνατότητες του ίντερνετ, όπου δεν υπάρχει η προσωπική επαφή, οπότε και αναστολές αλλά και με πολλές άλλες παραμέτρους που έχουν σχέση με τη φύση του μέσου, πραγματικά νομίζεις ότι από την άλλη μεριά της γραμμής έχεις βρει τον άνθρωπο της ζωής σου.»

  Tyler έχεις δίκιο αλλά και πάλι δυσκολεύομαι να καταλάβω πως μπορεί κάποιος να πιστέψει πως κάποιος είναι ο άνθρωπος της ζωής του χωρίς να τον έχει δει από κοντά. Χάνει τις μικρές λεπτομέρειες που καλώς ή κακώς αυτές καθορίζουν το αν θα υπάρξει έλξη ή όχι. Ακόμη και η εγκεφαλική έλξη δεν είναι εγγύηση στο νετ, ο καθένας παρουσιάζεται όπως θέλει κι όχι όπως είναι…

  Λοιπόν μόλις ανακάλυψα πως έχεις πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες στο fb. Θα τις εξερευνήσω…

  @ellinaki

  Χαχαχα, ελληνάκι θεϊκή φωτογραφία!!! Κυρίως αρνητικά; Άντε καλέ, γιατί το λες αυτό;

  Βασικά η γνώμη μου είναι αρκετά αυστηρή και θα προσβληθούν πολλοί μάλλον αν την γράψω. Εκτός του ότι χάνεις πολλά στην πραγματική ζωή, όπως λες κι εσύ, νομίζω πως τα άτομα που το έχουν κάνει σύστημα το καμάκι στο νετ έχουν ένα κάρο ανασφάλειες και παίζει να είναι κι ελαφρώς αντικοινωνικά, οπότε άλλο θα δείξουν online κι άλλο είναι και θα ταιριάξουν μόνο με άτομα που έχουν τα ίδια θέματα ανασφάλειας. Πάντως ψάχνονται τόσοι πολλοί που δεν μπορεί, θα βολευτούν όλοι σιγά σιγά.

  @keramida

  Μπράβο βρε Keramida, όντως δημιουργείται ένα υποκατάστατο της πραγματικής ζωής. Και δεν το συνειδητοποιούν και δεν το δέχονται κιόλας. Απλά είναι πολύ πιο εύκολο από την πραγματική ζωή για κάποιους.

  @geysser

  «Ελα,παραδεξου το!Εχεις παιξει κι εσυ,ε;;;;
  Σοβαρά τώρα, το καμάκι μέσω Internet ειναι λίγο εως πολύ κατάντια.Δυστυχώς, το βλέπω αναπόφευκτο.»

  Δεν είναι καθόλου αναπόφευκτο μωρέ. Εγώ δηλαδή το βλέπω πιο εύκολο το να μην γίνεται καμάκι παρά το αντίθετο. Και πρόσεξε, δεν αναφέρθηκα στο τυχαίο, δηλαδή γνωρίζεις κάποιον στο νετ στο φόρουμ πχ, τα λέτε τα λέτε τα λέτε και εκεί που τα λέτε μπορεί να πέσει λίγο φλερτ ή να βγείτε και τελικά να προκύψει κάτι (και πάλι όχι ό,τι καλύτερο κατά την γνώμη μου αλλά οκ, μπορεί να τύχει). Αλλά αυτό απέχει πολύ από το να μπεις στο φόρουμ (ή σε ένα ιστολόγιο) μόνο και μόνο για να βρεις κάποια και να βγεις για καφέ μόνο και μόνο για να «την» πέσεις».

 6. Ο/Η Tyler Durden λέει:

  «και πάλι δυσκολεύομαι να καταλάβω πως μπορεί κάποιος να πιστέψει πως κάποιος είναι ο άνθρωπος της ζωής του χωρίς να τον έχει δει από κοντά. Χάνει τις μικρές λεπτομέρειες που καλώς ή κακώς αυτές καθορίζουν το αν θα υπάρξει έλξη ή όχι. Ακόμη και η εγκεφαλική έλξη δεν είναι εγγύηση στο νετ, ο καθένας παρουσιάζεται όπως θέλει κι όχι όπως είναι…»

  περίεργο δεν είναι, αλλά δεν παύει να είναι βλακώδες το να θεωρείς ως δεδομένο ότι ο/η άλλος/η από την άλλη μεριά είναι το τάιρι της ζωής σου.

  Δεν είναι περίεργο το ότι συμβαίνει αυτό, γιατί λόγω της φυσης του μέσου, ακόμα και με τις πιο ειλικρινείς διαθέσεις και των δύο να παρουσιάζουν όσο το δυνατόν πιο ειλικρινά τον εαυτό τους, δεν παύει να υφίσταται η οργιάζουσα φαντασία, ειδικά όταν υπάρχει και η δυνατότητα να επικεντρώνονται όσο θέλουν στα κοινά ενδιαφέροντα και να αγνοούν τις αντιθέσεις τους (σαν να τις κάνουν ignore/quit, Κλπ)

  και ειδικά όταν η πραγματική σχέση βρίσκεται σε τέλμα, αυτή η εικονικη επικοινωνία/φλερτ σαν να σου συμπληρώνει αυτό το κενό, να σου προσφέρει πλασματικά αυτό που σου λείπει από την πραγματική.

 7. Ο/Η geysser λέει:

  Όταν λέω «αναπόφευκτο» το εννοώ ως εξής: από τη στιγμή που το Internet έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε όλους σχεδόν τους τομείς της καθημερινότητάς μας, λογικό είναι να εξαπλωθεί και στον τομέα των ανθρωπίνων σεξουαλικών σχέσεων.Μπορεί εσύ να το βλέπεις ευκολότερο να μην φλερτάρεις- και μπράβο σου- αλλά η πλειοψηφία δεν σκέφτεται έτσι.

 8. Ο/Η Ιοκάστη λέει:

  @EvanT

  “Δεν είναι περίεργο το ότι συμβαίνει αυτό, γιατί λόγω της φυσης του μέσου, ακόμα και με τις πιο ειλικρινείς διαθέσεις και των δύο να παρουσιάζουν όσο το δυνατόν πιο ειλικρινά τον εαυτό τους, δεν παύει να υφίσταται η οργιάζουσα φαντασία, ειδικά όταν υπάρχει και η δυνατότητα να επικεντρώνονται όσο θέλουν στα κοινά ενδιαφέροντα και να αγνοούν τις αντιθέσεις τους (σαν να τις κάνουν ignore/quit, Κλπ)”

  Μα αυτό είναι το περίεργο. Εντάξει να μην έχεις καθόλου εμπειρία από chat, την πρώτη φορά μπορεί να ενθουσιαστείς και να την πατήσεις. Αλλά πόσες φορές; Δεν το μαθαίνεις κάποια στιγμή αυτό; Και φαντάζομαι πως αυτοί κι αυτές που θα το έχουν κάνει σύστημα θα έχουν φάει πολλές χλαπάτσες αλλά εκείιιι συνεχίζουν ακάθεκτοι… Μου έχει πει άτομο πως θεωρεί το chat πολύ καλό τρόπο για να γνωρίζεις κόσμο για σχέση και μου την «έλεγε» κιόλας που δεν συμφωνούσα και δεν το έκανα γιατί έχανα πολλά λέει. Τι να του πεις τώρα;

  @Geysser

  “Όταν λέω “αναπόφευκτο” το εννοώ ως εξής: από τη στιγμή που το Internet έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε όλους σχεδόν τους τομείς της καθημερινότητάς μας, λογικό είναι να εξαπλωθεί και στον τομέα των ανθρωπίνων σεξουαλικών σχέσεων.”

  Ναι σ’αυτό συμφωνώ. Έτσι όπως το βλέπω το ίντερνετ έχει αρχίσει να αντικαθιστά πολλές φορές την πραγματικότητα για διάφορους ανθρώπους. Και το λέω εγώ που έχω εθιστεί στο ίντερνετ και μπαίνω σχεδόν κάθε μέρα αρκετές ώρες :p :p

  “Μπορεί εσύ να το βλέπεις ευκολότερο να μην φλερτάρεις- και μπράβο σου- αλλά η πλειοψηφία δεν σκέφτεται έτσι.”

  Χαχα, δεν το είπα για να πάρω μπράβο. Το βρίσκω ευκολότερο γιατί λείπει αυτό που λέει το ελληνάκι, η γλώσσα του σώματος, η οπτική επαφή κλπ τα οποία θεωρώ βασικά στοιχεία του φλερτ. Στο chat μου «βγαίνει» να μιλάω πολύ «χύμα», πράγμα που συνήθως δεν είναι κι ό,τι καλύτερο για φλερτ.

  Αλλά δεν μίλησα τόσο για φλερτ στο άρθρο όσο για άτομα που μπαίνουν σε άσχετα forum και ιστολόγια ή έχουν και ιστολόγια οι ίδιοι και ουσιαστικά ψάχνουν για σχέση εκεί – κι ας μην τους φαίνεται εξαρχής (βάλτε μια ταμπέλα βρε παιδιά να ξέρουμε κι εμείς). Άτομα που το έχουν κάνει σύστημα, άτομα που σ’όποιον μιλήσουν στο msn θα του την πέσουν αμέσως κλπ (κι ας είναι 10 χρόνια μικρότερά τους – αυτό αγγίζει τα όρια της παιδεραστίας δηλαδή :p ). Και ναι, για να απαντήσω και στο προηγούμενο σχόλιό σου, έχει τύχει να «παίξω» αλλά δεν το θεωρώ καν φλέρτ και έτυχε, δεν είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση.

  Άλλωστε ξέρεις, με το fb κι αυτά έχω αρχίσει να έχω μια σχέση μίσους – αγάπης :p

 9. Ο/Η aeroxeimarros λέει:

  Συμφωνώ με το ellinaki. Χάνεται η πραγματική ζωή και αυτό είναι ένα από τα καίρια ζητήματα του θέματος. Την πραγματική ζωή, μπορούμε να την χάσουμε με προβλήματα σοβαρά που μας κατατρύχουν όλους, δεν θα έπρεπε να αποτελεί το ιντερνετ ένα μέσο που να επιτείνει αυτή την κατάσταση. Σε όσους συμβαίνει αυτό, και μάλιστα όσοι στην πραγματική ζωή τους στάθηκαν ανίκανοι να την αντιμετωπίσουν στα ίσα(για λόγους κυρίως δειλίας και εσωτερικής ασχήμιας), μονόδρομος ή τελευταία οδός αποτελεί το ιντερνετ και απο εκεί ξεκινάει η κάθε είδους προβληματική συμπεριφορά που έχουν τέτοια άτομα με την διαφορά όμως ότι στο τσατ (κ.α.) ξέρουν να κρύβουν την πραγματικότητα τους και αυτό είναι που τους κάνει επικίνδυνους όταν δεν αρκείσαι στο να μιλάς μαζί τους σε μη προσωπικά θέματα.

 10. Ο/Η Ιοκάστη λέει:

  @aeroxeimarros

  Τι να πω, δεν θα γινόταν να συμφωνώ περισσότερο μ’αυτό που έγραψες!!!

 11. Ο/Η newton λέει:

  Bασικά το φλερτ από το νετ έχει ένα μεγάλο θετικό, άνθρωποι με αναστολές και χαμηλής αυτοπεποίθησης κυρίως λόγο εξωτερικής εμφάνησης δεδομένου ότι αυτός/ή που μιλάνε δεν τους βλέπουν παίρνουν θάρρος και καταφέρνουν να συνάψουν σχέσεις. Για μένα αυτό πέρα των αρνητικών που αναφέρατε όλοι έχει και τη θετική του πλευρά. Πρώτον, άνθρωποι που ποτέ στη ζωή του δεν κατάφεραν να πλησιάσουν το αντίθετο φίλο μπόρεσαν να το κάνουν μέσο νετ. Άτομα που ψυχολογικά ήταν ράκη λόγο της ανύπαρκτης ερωτικής δράσης του ξαναπήραν τα πάνω τους. Δεύτερον, όσοι τελικά κατάφεραν να ερωτευτούν (ή όπως αλλιώς θες πεςτο) κάποιον/α το έκαναν όχι για την εμφάνηση αλλά για τον χαρακτήρα. Εγώ προσωπικά ‘ημουν πάντα στην ίδια φάση που περιγράφεις όσο αναφορά τη χρήση των τσατ, μσν και λοιπών και δύσκολα θα μπορούσα να κάνω φλερτ μέσω νετ, αλλά, μέσα σε κάποια όρια πάντα, δεν το βρίσκω και τελείως κακό.

  Υ.Γ. Πότε μπορείς να βγούμε για καφέ; :)))

 12. Ο/Η Ιοκάστη λέει:

  @Newton

  «Bασικά το φλερτ από το νετ έχει ένα μεγάλο θετικό, άνθρωποι με αναστολές και χαμηλής αυτοπεποίθησης κυρίως λόγο εξωτερικής εμφάνησης δεδομένου ότι αυτός/ή που μιλάνε δεν τους βλέπουν παίρνουν θάρρος και καταφέρνουν να συνάψουν σχέσεις.»

  Τι σχέσεις; Διαδικτυακές ή πραγματικές εννοείς;

  «Πρώτον, άνθρωποι που ποτέ στη ζωή του δεν κατάφεραν να πλησιάσουν το αντίθετο φίλο μπόρεσαν να το κάνουν μέσο νετ.»

  Ναι αλλά νομίζω πως έτσι δεν αντιμετωπίζουν ουσιαστικά το πρόβλημα.

  «Άτομα που ψυχολογικά ήταν ράκη λόγο της ανύπαρκτης ερωτικής δράσης του ξαναπήραν τα πάνω τους.»

  Εντάξει δεν μιλάω για ένα περιστατικό ούτε για το τυχαίο φλερτ. Μιλάω για άτομα που το έχουν κάνει σύστημα και την «πέφτουν» σ’όποιον μιλάνε στο ίντερνετ, κι όλο και κάποιος θα τους κάτσει.

  «Δεύτερον, όσοι τελικά κατάφεραν να ερωτευτούν (ή όπως αλλιώς θες πεςτο) κάποιον/α το έκαναν όχι για την εμφάνηση αλλά για τον χαρακτήρα.»

  Μμμμμ, επέτρεψε μου να έχω τις επιφυλάξεις μου εδώ. Νομίζω πως αυτό είναι η ωραιοποιημένη εκδοχή απλά. Δεν λέω πως δεν γίνεται να καταλήξει μια σχέση από το ίντερνετ σε σχέση κανονική και καλή κιόλας. Ξέρω 1-2 άτομα που τους έτυχε κι ήταν οκ. Αλλά δεν είναι συνηθισμένο.

  Αφενός θα πρέπει να υπάρξει κι έλξη όταν θα βρεθούν τα 2 άτομα κι αυτή θα είναι βασισμένη στην εμφάνιση, το στυλ, τις κινήσεις (όλα παίζουν τον ρόλο τους), αλλιώς ο χαρακτήρας πάει περίπατο.

  Αφετέρου από τις εμπειρίες μου οι περισσότεροι άνθρωποι αλλιώς είναι στο νετ κι αλλιώς στην πραγματική ζωή. Έχω εκπλαγεί με το πόσο διαφορετικά είναι κάποια άτομα όταν τελικά τα γνωρίζεις από κοντά. Επίσης άτομα που ψάχνουν για σχέση στο ίντερνετ συνήθως βγάζουν επίτηδες άλλο πρόσωπο. Ίσως να βγάζουν αυτό που θα ήθελαν να είναι, δεν είναι όμως. Πολλές φορές οι σχέσεις αυτές βασίζονται στην αμοιβαία κάλυψη της ανασφάλειας των ατόμων περισσότερο από ότιδήποτε άλλο.

  «….αλλά, μέσα σε κάποια όρια πάντα, δεν το βρίσκω και τελείως κακό.»

  Δεν ξέρω αν θα χρησιμοποιούσα την λέξη κακό για να το περιγράψω γενικά. Όμως μερικά άτομα το παρακάνουν και γίνονται επιθετικά αν δεν ανταποκριθείς κι αυτό είναι πρόβλημα.

  «Υ.Γ. Πότε μπορείς να βγούμε για καφέ»

  Θα σου πω όταν ανέβω στα μέρη σας 😉

 13. Ο/Η heliotypon λέει:

  Λοιπόν, εγώ τόσα χρόνια Blogger (από το 2006) και δεν μου έχει κάνει καμία καμάκι! Και είναι και το όνομα του Blog προκλητικό (ή ίσως γι’ αυτό;). ‘Ετσι όπως τα λες κανονικά θα πρέπει να νοιώθω μειονεκτικός ή τουλάχιστον κρετίνος. Και δεν έχω βάλει και φωτογραφία (αν έβαζα ούτε σχόλιο δεν θα άφηναν!)…

 14. Ο/Η Ιοκάστη λέει:

  @heliotypon

  Βρε πάλι καλά δεν λες;;;

  1ον, το καμάκι πέφτει στο msn, το blog είναι απλά ο χώρος γνωριμίας. Μπορεί το blog σου να μην «τραβάει» άτομα που ψάχνονται.

  2ον, πλάκα πλάκα το όνομα παίζει ρόλο. Οι περιπτώσεις γυναικών που αναφέρω στο άρθρο (που προφανώς και είναι συγκεκριμένες) ήταν αρκετά εύθικτες και «φεμινίστριες» οπότε μπορεί το blog σου να μην το πλησιάζουν καν…

  3ον, έχω την εντύπωση πως αυτό είναι σχετικά καινούριο φαινόμενο. Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια αλλά νομίζω ότι μέχρι κάποια εποχή αν ήθελες να κάνεις καμάκι θα πήγαινες σε chatroom κι όχι σε ιστολόγια.

  Πάντως αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα ούτε κι εγώ είχα πολλά περιστατικά και μιλάω με πολύ κόσμο από τα blogs και στο msn 🙂

 15. Ο/Η Takis λέει:

  Ιοκάστη πολύ χαίρομαι που ανέπτυξες αυτό το θέμα το οποίο πιστεύω όλους μας έχει απασχολήσει κάποια στιγμή!
  Συμφώνω με τα περισσότερα που αναφέρθηκαν παραπάνω. Αυτό που θέλω να προσθέσω είναι οτι, δε ξέρω εαν το έχετε παρατηρήσει αλλά αλλάζει ο τρόπος που ο κόσμος αντιμετωπίζει το διαδίκτυο και όλες τις προεκτάσεις του!
  The Digital Era
  Παλιά ήταν οι λίγοι αυτοί που χρησιμοποιούσαν το ιντερνετ ως εργαλείο γνωριμιών, τώρα είναι οι περισσότεροι, άθελά τους ή μη. Τώρα πια εαν είσαι teenager και δεν εχεις προφιλ, θεωρείσαι εκτός πραγματικότητας!
  Δε λέω οτι μου αρέσει η κατάσταση αυτή ούτε οτι συμφωνώ, αλλά νομίζω οτι είναι κομμάτι της εξέλιξης και αυτό, οπότε δεν το καταδικάζω κιόλας.
  Ναι το έχω κάνει και εγώ, έχω γνωρίσει άτομα που έχουμε κοινές απόψεις, νιώθω οτι θα μπορούσαμε να πούμε τα πάντα, και οτι ταιριάζουμε απόλυτα. Η πραγματική ζωή όμως είναι πολύ διαφορετική, γιαυτό και αν ταιριάζεις στην εικονική δε σημαίνει οτι θα ταιριάξεις και στην πραγματική! Στη πραγματικότητα, όσες διαδικτυακές γνωριμίες και αν έχω κάνει δεν μου έχει συμβεί ποτέ αυτό, το να ταιριάξω με κάποιον στη πραγματική ζωή! Γιαυτό λοιπόν μη τα μπλέκουμε καλύτερα! Βέβαια σωστό είναι και αυτό που ειπώθηκε πριν, οτι πλεον μπορουν βρουν το άλλο τους μισό άτομα που στην προ-internet εποχή ήταν καταδικασμένοι!

  Α και αυτό που λες οτι έχουν ξεφύγει οι γυναίκες και την πέφτουν online, δε μου έχει συμβεί ακόμα, ή δεν το έχω καταλάβει :p

 16. Ο/Η stratos fountoulis λέει:

  χε…
  περιγράφεις ένα κομμάτι ζωής που άλλη μ’ αυτό ξεφεύγουν κι άλλοι μ’ αυτό, ζουν.

 17. Ο/Η Nikos_V λέει:

  Γεια σου αγαπητή Ιοκάστη!!!

  Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι πως στις μέρες μας αυτός ο τρόπος επικοινωνίας έχει περάσει ως κάτι φυσιολογικό…Κάποτε αν θυμάσαι λέγαμε χαρακτηριστικά ότι μόνο οι…»τελειωμένοι και ανώμαλοι» ψάχνουν γκόμενα στο Ίντερνετ… Μήπως καταντήσαμε έτσι τελικά;;; 😉

 18. Ο/Η estarian λέει:

  Έχω μπλέξει καναδυό φορές έτσι.. πλάκα είχε. Εκτός απο τη μία φορά που ήταν κλινική περίπτωση μούρλας και με απειλούσε όταν απομακρύνθηκα απο το ταμείο.

  Με dos ξεκίνησες; μικρή είσαι… άμα δεν έχεις δουλέψει σε cpm… :p
  μικρή είπα ε; χμμ μισό λεπτό..

  (βραχνή ψιθυριστή φωνή)
  καλησπέρα. Έχεις μεγάλο ταλέντο στο λόγο. Νομίζω ότι θα μπορούσα να επικοινωνήσω εγκεφαλικά μαζί σου, ειδικά αν έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση και ωραία οπίσθια. Με λένε Χαβιέ και είμαι Χιλιανός κυβιστής ζωγράφος, έπαιζα μικρός και στους Σεπούλτουρα, πριν πολιτογραφηθούν βραζιλιάνοι. Θες να με κεράσεις 18 ποτά και φαϊ και να σου αναλύσω τη θεωρία μου για τις σκέσεις;

  :p

 19. Ο/Η Eleni λέει:

  Sto epomeno thema se parakallo na mas pis giati xorise i agapimeni se olous mas Menegaki ki an tha ta ksanavroun metaksy tous!!
  Pantos krima to filo sou pou peftei synexeia pano se seksomani gynaikes pou theloun to kormi tou einai na ton lypatai kaneis ton kaimeno ton glykotsoutsouno.
  An thes grapse mas kai ta ypoloipa psyxologika tou provlimata na ta lysoume edo oloi mazi.

 20. Ο/Η Ιοκάστη λέει:

  Τάκη έχεις δίκιο, το ίντερνετ είναι μέρος της ζωής μας πια. Δεν το θεωρώ κακό αυτό, όπως κάθε τι καινούριο (σχετικά) χρειάζεται τον χρόνο του για να βρει ο καθένας πως τον βολεύει να το χρησιμοποιεί. Μια συνήθεια είναι όλα.

  Στράτο σωστή παρατήρηση. Να προσθέσω πως κι άλλοι μ’αυτό διασκεδάζουν, άλλοι εκνευρίζονται κλπ.

  Χεχε Νίκο, δεν θα το έλεγα και ανώμαλο. Απλά μερικοί ξεπερνάνε τα όρια. Έχω την εντύπωση πως αυτοί θα τα ξεπερνάνε και στην πραγματική ζωή όποτε μπορούν…

  Estarian ναι ναι μικρή είμαι αλλά σε πειράζει αν δεν έχω χαμηλή αυτοεκτίμηση; Ο κυβισμός δεν με τρελαίνει βέβαια αλλά για σένα θα κάνω μια εξαίρεση.

  Αυτό για την εγκεφαλική επικοινωνία δεν έπρεπε να το γράψω πάντως, τώρα μου το λένε όλοι :s :s

  Eleni λυπάμαι πολύ αλλά για την άλλη την Ελένη δεν έχω πληροφορίες. Γράφω μόνο για πράγματα που μπορεί να μου κινούν το ενδιαφέρον για κάποιο λόγο. Για την Μενεγάκη χέστηκα όμως. Νομίζω πάντως πως στο ΣΤΑΡ ή στον Άλφα ή και στα δύο έχει κάτι μεσημεριανά μούρλια, εκεί ίσως να μάθεις κάτι παραπάνω.

  Κι όσο για τον φίλο μου ναι, κρίμα που πέφτει σε λυσσάρες. Αλλά έχει κι αυτό την πλάκα του. Και δεν θέλω να λύσετε τίποτα, δεν έχει αυτός πρόβλημα αλλά οι άλλες. Άσχετο αλλά αν θα μπορούσες να γράφεις σε ελληνικά θα το εκτιμούσα.

 21. Ο/Η Αόρατη Μελάνη λέει:

  Λοιπόν, τα ίδια ακριβώς έχω διαπιστώσει κι εγώ! Τα έχω σκεφτεί πάρα πολλές φορές, τα λες όπως ακριβώς τα σκέφτηκα, είναι λες και είσαι μέσα στο μυαλό μου!
  Πραγματικά νιώθω μια εγκεφαλική έλξη για σένα… με συναρπάζει ο τρόπος που γράφεις… αισθάνομαι ότι είμαστε αδελφά πνεύματα!

  Ελπίζω να μην έχεις προκαταλήψεις για τις σχέσεις με γυναίκες!

  😀

  (disclaimer: just joking)

 22. Ο/Η Idom λέει:

  Ιοκάστη συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες!
  Σε νιώθω τώρα σαν αδερφή ψυχή μου!!
  Επίσης τα πνεύματά μας επικοινωνούν ενώ η δύση χρωματίζει το τοπίο με μία πορφυρή απόχρωση!!!

  Πότε θα παντρευτούμε;;;

  Idom

  Υ/γ.: Α, ξέχασα να πω ότι θέλω και προίκα. Εκείνο το laptop με τον δεκαεξαπύρηνο μικροεπεξεργαστή καλό είναι για αρχή.

  Ι.

 23. Ο/Η Ιοκάστη λέει:

  Αγαπημένοι μου αναγνώστες μετά από αυτό το άρθρο οι προτάσεις για γάμο έχουν πέσει βροχή και όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να γράφω στο ιστολόγιο γιατί κάνω οντισιόν για να δω ποιον θα πάρω και η λίστα είναι τεράστια :p :p

  @Μελάνη τι just joking; Ααααααααα, εδώ δεν λέμε και ξελέμε, θεωρώ πως η πρόσκληση ισχύει και φυσικά καμία προκατάληψη δεν υπάρχει

  (ναι ξέρω, υπάρχουν καθυστερημένοι που τα παίρνουν σοβαρά αυτά και μάλιστα τα «συνδυάζουν» άψογα με τα υπόλοιπα που αναφέρω στο άρθρο, έχω κι από εκεί κάτι ιστορίες πολύ «καλές»…)

  @Idom μόνο το laptop;;; Εντάξει βρε, δεν ζητάς πολλά, είσαι καλός εσύ!!

  Σας έλεγα όμως εγώ να κάτσετε για ποτάκι δεν θέλατε! Τώρα πρέπει να σας πω πως έχετε χάσει μονάδες στην βαθμολογία στην λίστα μου.

 24. Ο/Η geysser λέει:

  Για μένα υπάρχει καμιά θέση ανοιχτή ή θα πρέπει να περιμένω να ξανανοίξει η λίστα αναμονής;

 25. Ο/Η Ιοκάστη λέει:

  Ναι αμέ, άμα με βοηθήσεις να μαζέψω 100 χρυσά και να φτιάξω το σπιτάκι και τον στάβλο (στο farmville, μην νομίζει κανείς πως φτιάχνουμε στάβλους στα αλήθεια).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s