Transmetropolitan

Βρήκα τον καινούριο μου έρωτα κι ονομάζεται Spider Jerusalem!! Ναι καλέ, έχω ενθουσιαστεί τόσο που αποφάσισα να κάτσω να γράψω άρθρο παρά τον κίνδυνο για την ψυχική μου υγεία (όταν λέμε το pc δεν την παλεύει το εννοούμε…).

Ο Spider :) :)

Ο Spider 🙂 🙂 (ναι τα γυαλιά κάνουν θραύση..)

Λοιπόν ο Spider δεν είναι αυτό ακριβώς που ονομάζουμε ερωτεύσιμος τύπος, μάλλον δεν είναι ούτε καν γοητευτικός, είναι όμως αποφασισμένος να πει την αλήθεια, να φωνάξει την αλήθεια μέχρι να αναγκαστούν να τον ακούσουν όσοι επιλέγουν να την αγνοούν. Κι έχει ένα κάποιο στυλ μέσα στους ωμούς του τρόπους και στις ελαφρώς τραβηγμένες μεθόδους του…

Έχοντας γνωρίσει μεγάλη επιτυχία σαν δημοσιογράφος αλλά και σαν συγγραφέας έχει αποφασίσει να εξαφανιστεί από τον κόσμο. Σιχαίνεται την δημοσιότητα, σιχαίνεται τους οπαδούς του και γενικά σιχαίνεται τα πάντα στην πόλη από ό,τι φαίνεται…

Περνάει πέντε ήρεμα χρόνια αποκομμένος από τον κόσμο σε μια καλύβα σ’ένα βουνό αλλά ο εκδότης του αποφασίζει να τον «ταράξει» ξανά, όταν του ζητάει να του δώσει τα 2 ακόμη βιβλία που του χρωστάει από το παλιό τους συμβόλαιο.

Ο Spider όταν ήταν στο βουνό. Μα δεν μοιάζει με τον Alan Moore;;;

Ο Spider όταν ήταν στο βουνό. Μα δεν μοιάζει με τον Alan Moore;;;

Ε; Δεν μοιάζουν;;;

Ε; Δεν μοιάζουν;;; (Ο Alan Moore για όποιον δεν το κατάλαβε...)

Ανήμπορος να γράψει στο βουνό, ο Spider αναγκάζεται να γυρίσει πίσω στον εφιάλτη του. Όμως μέσα στην γκρίνια και την μιζέρια που τον διακατέχει βρίσκει στην πόλη αυτό που υπήρχε πάντα εκεί. Ζωντάνια! Πιάνει δουλειά ως δημοσιογράφος για να εξασφαλίσει τα προς το ζην και ανακαλύπτει εκ νέου τα – όχι και τόσο ευχάριστα – μυστικά της πόλης.

Μαζί του βλέπουμε κι εμείς πως οι δημοσιογράφοι μπορούν να κατευθύνουν την κοινή γνώμη, πως οι μόδες μπορεί να γίνουν καταστροφικές συνήθειες, πως ο κόσμος πολύ συχνά προτιμά να μην ξέρει αλλά και πως αν τύχει και μάθει μπορεί να προκαλέσει σημαντικές αλλαγές αντιδρώντας, πως η τηλεόραση καίει τα εγκεφαλικά μας κύτταρα και δημιουργεί υποταγμένους καταναλωτές και φυσικά πως οι θρησκείες ξεζουμίζουν τους ανθρώπους από κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και ικανότητας κριτικής σκέψης.

Απολαύστε:

(Περιγράφοντας βίαιες σκηνές καταστολής μιας πορείας):

«I’m sorry. Is that too harsh an observation for you? Does that sound too much like the Truth?

Fuck you.

If anyone in this shithole city gave two tugs of a dead dog’s cock about Truth, this wouldn’t be happening…»

Transmetropolitan_SpiderJerusalem

(Ακολουθούν περισσότερες βίαιες περιγραφές, με την αστυνομία να έχει ξεφύγει από τον έλεγχο εδώ και ώρα..)

«Enjoying this? You like the way I describe disgusting shit happening to people you probably walked past in the street last week? Good. You earned it. With your silence.»

(Κι αφού τα χώνει στην αστυνομία, το κράτος και σε πολλούς άλλους):

«You must like it when people in authority they never earned lie to you.»

Μα δεν είναι σαν να περιγράφει την Ελλάδα;;;!!;;;

Και πάμε και στην θρησκεία. Είναι σ’ένα μέρος όπου υπάρχουν αντιπρόσωποι από διάφορες θρησκείες, για ό,τι ανοησία μπορείτε να φανταστείτε – υποτίθεται πως στην εποχή του κάθε ώρα ξεφυτρώνει και μια νέα θρησκεία. Και πιάνει μια «κουβέντα» με έναν από αυτούς (αφού έχει ξεφτιλίσει έναν άλλο προηγουμένως):

«Yeah. I’m calling your “faith” bullshit. This man (για έναν κακομοίρη που περνούσε κι έκατσε να ακούσει το κήρυγμα) needs medical help if he can’t get through his life without something invisible to believe in.

Thieves, the goddamn lot of you! Thieves and leeches. Fucking vampires sucking the will from people whose only goddamn crimes were to be frightened and tired. And you don’t’ help them! You don’t listen to them! They get no truth from you! All you do is scare them with stories of something that doesn’t exist!»

Πρέπει να πάρω τον 2ο τόμο…

Ο πρώτος τόμος

Ο πρώτος τόμος

*Το Transmetropolitan είναι δημιουργία του Warren Ellis, σχεδιασμένο από τον Darick Robertson. Έχουν κυκλοφορήσει 60 τεύχη τα οποία συγκεντρώνονται σε 10 τόμους. Τα γεγονότα που περιγράφονται παραπάνω προέρχονται από τον πρώτο τόμο, Transmetropolitan: Back in the street, εκδόσεις Vertigo. Α, έχει και πρόλογο από τον Garth Ennis 🙂

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s