Γκρίνια γκρίνια γκρίνια!!!

Αμάν πια! Τα θέλουμε όλα στο πιάτο!!! Δεν μπορεί να καταλάβει ο κόσμος ότι τίποτα δεν έρχεται μόνο του; Τίποτα δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη; Εντάξει οι κυβερνήσεις μας είναι πανάχρηστες, δεν λέω, κι εμείς πανηλίθιοι που τις ψηφίζουμε, ξανά δεν λέω. Όμως εκεί που πρέπει να φωνάξουμε το βουλώνουμε κι εκεί που δεν πρέπει ξελαρυγγιαζόμαστε.

Το θέμα μου σήμερα είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σου λέει ο άλλος, θα πάω με το αμάξι στην δουλειά. Γιατί το λεωφορείο κάνει μισή ώρα να περάσει, κολλάει στην κίνηση και κάνει 2 ώρες να φτάσει, είναι και γεμάτο με αποτέλεσμα να έχω 10 «εύοσμα» άτομα κολλημένα στην μούρη μου και μέχρι να φτάσω στην δουλειά καταλήγω να βρωμάω σαν γουρούνι παρόλο που έχω αδειάσει ένα κουτάκι αποσμητικό πάνω μου πριν φύγω.

Ωραία όλα αυτά, αλλά σοβαρολογούμε; Μπορούμε να κάτσουμε να σκεφτούμε λιγάκι πως αν όλοι πάρουν τα τουτού τους το κέντρο (και όχι μόνο) θα πήξει; Ούτε τα μυρμήγκια δεν μπορούν να κινηθούν με άνεση σ’ αυτό το χάος!!

120309070321traffic

Φαίνεται όμορφο αλλά άμα είσαι κολλημένος στην κίνηση δεν είναι και τόσο καλό...

Λοιπόοοον, έμενα κοντά σε αφετηρίες και ξέρω πως τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ φεύγουν στην ώρα τους, δηλαδή κάθε 10-15 λεπτά οι περισσότερες γραμμές. Οπότε κανονικά δεν πρέπει να κάνει μισή ώρα να περάσει, αλλά 10-15 λεπτά που είναι χρόνος που όλοι νομίζω μπορούμε να διαθέσουμε προκειμένου να βοηθήσουμε λίγο την πόλη μας (και τους εαυτούς μας). Επίσης αν δεν υπήρχε άπειρη κίνηση λόγω των σταματημένων αυτοκινήτων (οι οδηγοί των οποίων βρίζονται με χαρά και συνθέτουν αρμονικές μελωδίες με τις μανιασμένες κόρνες τους πρωινιάτικα) και αν δεν παραβιάζονταν οι λεωφορειολωρίδες, κάτι μου λέει πως τα λεωφορεία μάλλον δεν θα αργούσαν να φτάσουν στους προορισμούς τους. Αν τώρα συνέβαιναν όλα τα παραπάνω δεν θα ήταν και πήχτρα στον κόσμο, γιατί όταν κάνει 40 λεπτά να περάσει λογικό είναι να μαζευτούν 50 άτομα στην κάθε στάση, άμα περνάει ανά δεκάλεπτο όμως μάααααλλον δεν θα ήταν τόσο τραγικό το πρόβλημα.

Γενικά έχει μάθει ο κόσμος να πηγαίνει με το αμάξι και στο περίπτερο κι αυτό είναι τραγικό. Αν δεν εμπιστευτούμε λίγο τα ΜΜΜ και δεν βοηθήσουμε στο να λειτουργούν καλύτερα δεν πρόκειται ως δια μαγείας να λυθεί το πρόβλημα της κίνησης.

Τα απλά φανάρια δεν φαίνεται να διευκολύνουν τα πράγματα…

Τα απλά φανάρια δεν φαίνεται να διευκολύνουν τα πράγματα…

Μιλάω περισσότερο για το κέντρο, γιατί εκεί κινούμε καθημερινά και βλέπω τι γίνεται, και για κέντρο υπάρχει γενικά καλή συγκοινωνία αλλά το ίδιο ισχύει και για πολλές άλλες περιοχές.

Να μην μιλήσω για το τρένο και το μετρό που από όταν γύρισα από Ουαλία με έχουν σώσει κυριολεκτικά!! Πάνε σε πάρα πολλά μέρη, γρήγορα, άνετα και χωρίς τρελές αναμονές.

Και ναι οκ, τα δρομολόγια του τρένου μπορεί να χαλάνε κάποιες φορές λόγω έργων αλλά πραγματικά καμιά φορά όταν ακούω κόσμο να παραπονιέται για αυτό μου έρχεται να τους πετάξω στις ράγες (ε είπαμε έχω εκνευρισμό αυτές τις μέρες)…  Γαμώ την γκρίνια μου δηλαδή!! Και πως θες κυρά μου να κάνουν συντήρηση στις γραμμές; Να φέρουν το μαγικό ραβδάκι; Άμα γίνει κανένα ατύχημα όμως και πουν πως έφταιγε το ότι ήταν παλιές οι γραμμές τότε όλοι θα γκρινιάζουν που δεν έχει γίνει συντήρηση. Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν δηλαδή και όλα μας ξινίζουν.

Γι’αυτό λέω, είμαστε γκρινιάριδες εκεί που δεν πρέπει, μόνο εκεί που νιώθουμε ότι μας ξεβολεύουν, χωρίς να κοιτάμε να δούμε αν υπάρχει κάποιος καλός λόγος ή αν ξεβολεύουμε μόνοι μας τον εαυτό μας. Και στην τελική ας ξεβολευτούμε και λιγάκι, δεν θα μας πέσει ο κώλος, σπάνια γίνεται να βελτιωθεί κάτι χωρίς κάποιες ίσως όχι και τόσο ευχάριστες συνέπειες στην αρχή.

...γι' αυτό προτείνω να τα αντικαταστήσουμε με αυτό!! Ταιριάζει στην ψυχολογία του Έλληνα :D :D

...γι' αυτό προτείνω να τα αντικαταστήσουμε με αυτό!! Ταιριάζει στην ψυχολογία του Έλληνα 😀 😀

ΥΓ. Το μόνο που δέχομαι σ’αυτή την περίπτωση γκρίνιας είναι τα βραδινά, ε δεν γίνεται να σταματάει το τρένο/μετρό 12 τις καθημερινές και 2 τα σαββατοκύριακα… Να σταματάει 2 κάθε μέρα και τουλάχιστον τα σαββατοκύριακα να ξεκινάει 4 το πρωί, όχι 5.30.. Γιατί αν δεν θες να φύγεις από το club στις 2 και το χάσεις, παίζει να κάτσεις ως τις 4 χαλαρά και να πάρεις το πρώτο, αλλά 5.30 πάει λίγο αργά.. ή νωρίς… τέλος πάντων you get my point!!

Advertisements

16 thoughts on “Γκρίνια γκρίνια γκρίνια!!!

 1. Ο/Η newton λέει:

  Γενικώς υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τον αριθμό των αυτοκινήτων. Θέλω να πω πως τα αυτοκίνητα που αντιστοιχούν ανά οικογένεια είναι πάρα πολλά και έχουν γεμίσει οι δρόμοι (και τα πεζοδρόμια). Ώρες ώρες σκέφτομαι ότι επίτιδες δεν αναβαθμίζονται τα μμμ, ότι επίτιδες δεν γίνονται έργα και ποδηλατόδρομοι, θέσεις πάρκιν, πιο αυστηρός έλεγχος κ.α., ώστε να πουλάν περισσότερα αμάξια οι αυτοκ/βιομηχανίες.

 2. Ο/Η Black-eyed λέει:

  Ωραία τα περισσότερα που γράφεις iokaste αλλά ( πάντα υπάρχει αλλά).
  Εγώ που μένω στο κέντρο και δουλεύω κοντά στην Θέρμη πως να πάω στην δουλειά μου; Με λεωφορείο; 1ώρα τουλάχιστον στον δρόμο με 2 λεωφορεία και το δεύτερο τουλάχιστον πήχτρα… Καλά αν κοιμηθώ κάποιο βράδυ στο σπίτι του έτερον ήμισυ (δυτικές περιοχές) εκεί χάνεται η μπάλα.
  Με μηχανάκι; Το καλοκαίρι ίσως ναι, το χειμώνα με τίποτα…
  Με ταξί; No way…
  Τι μένει; Το αυτοκίνητο!!! Δεν υπάρχει άλλη λύσει ακόμη.
  Αν υπήρχε μετρό και με πήγαινε μέχρι την Βούλγαρη ευχαρίστως θα έπαιρνα μετά λεωφορείο. Πίστεψε με δεν θέλω να ψάχνω κάθε μέρα για πάρκινγκ όταν επιστρέφω στο κέντρο.

  : ) : ) : )

 3. Ο/Η Ιοκάστη λέει:

  @ newton

  Μπορεί να έχεις και δίκιο, όλα για τις πωλήσεις γίνονται έτσι κι αλλιώς. Καλά είμαστε και λίγο άχρηστο σαν κράτος :p Και λίγο καλομαθημένοι/κακομαθημένοι σαν πολίτες κλπ…

  @black-eyed

  εντάξει δεν αναφέρομαι σε περιοχές και διαδρομές που δεν εξυπηρετούνται από τα μμμ (μα που είναι η θέρμη;;;) – και αν θέλει 2 ώρες κανείς για να πάει κάπου εντάξει, αυτό δεν το θεωρώ εξυπηρέτηση. Αν και πάλι, αν δεν υπήρχε τόση κίνηση στους δρόμους και είχε πιο συχνά δρομολόγια, θα έκανες και τότε 1 ώρα και θα είχε και τότε τόσο κόσμο (άσε που θα έβρισκες και παρκινγκ πιο εύκολα);

  Επίσης τα μμμ δεν είναι άψογα εννοείται, αλλά είναι καλύτερα από ό,τι παλαιότερα κατά την γνώμη μου και μπορούν να βελτιωθούν κι άλλο αν το απαιτήσουμε. Και ναι, το μετρό πρέπει να πάει παντού, βοηθάει πολύ.

 4. Ο/Η billtaxi λέει:

  Αγαπητή Ιοκάστη μου άρεσε πολύ η φωτογραφία με την γέφυρα όσο αφορά τις μεταφορές είμαι 52 ετών δεν έχω γνωρίσει έναν έλληνα που να σκέπτεται την Ελλάδα και τους άλλους μην περιμένεις λοιπόν να πάρουν το λεωφορείο γιατί εάν τους δει ο απέναντι να μπαίνουν στο λεωφορείο τι θα πει . τόσο μαλακές είναι

 5. Ο/Η Estarian λέει:

  Εγώ στην Αθήνα το χω κόψει τελείως το αυτοκίνητο.. Δεν παλεύεται με τίποτα πλέον .Άσε που είμαι από τους «τίμιους» που άμα βγουν και πάρουν αυτοκίνητο θα πιούν μισή μπύρα με το ζόρι. Και δε μου αρέσει αυτό. Επισης δεν έχω και καμία όρεξη να γυρίσω στις 5 το πρωί και να ψάχνω για παρκάρισμα μέχρι τις 8..
  Όταν δε έρθει και ο προαστιακός εκεί κάτω που μένω , σώθηκα. Το αυτοκίνητο θα είναι μονο για ταξίδια!

 6. Ο/Η Black-eyed λέει:

  Iokaste από Θεσσαλονίκη είμαι (sorry που δεν το ανέφερα)

  : )

 7. Ο/Η πρκλς λέει:

  Πάντως στ’ αλήθεια, οι μόνοι που έχουν δικαιολογία να χρησιμοποιούν το τουτού τους, είναι όσοι κινούνται μετά τα μεσάνυχτα. Εκεί, τα ΜΜΜ είναι μόνο για μαζοχιστές ή αργόσχολους -που έχουν ώρα για σκότωμα.
  Αλλά, στη διάρκεια της μέρας, το τουτού απευθύνεται μόνο σε σαδομαζοχιστές: Χαλάνε τα πολύτιμα νευράκια τους, αλλά και τα νευράκια των υπόλοιπων γύρω τους.
  (Και ναι, η τελευταία φωτο είναι όλα τα λεφτά!!!)
  🙂

 8. Ο/Η aeroxeimarros λέει:

  Και εγώ από Θεσσαλονίκη οπότε γνώμη δεν μπορώ να εκφέρω…

  Όσο όμως για τη φωτογραφία όπου θεωρείς ότι ταιριάζει στην ψυχολογία του Έλληνα, θα μπορούσε, αλλά έχω την αίσθηση ότι στον Έλληνα να φανάρια θα αναβόσβηναν πορτοκαλί…

 9. Ο/Η Ιοκάστη λέει:

  @billtaxi

  ναι είναι θέμα νοοτροπίας, άμα κάνει καμιά έκπληξη η κυβέρνηση και κλείσει το κέντρο πχ όμως θέλω να δω τί θα κάνουν.. Που δεν παίζει βέβαια γιατί έχουμε τις κυβερνήσεις που μας αξίζουν και δεν τους βλέπω πολύ πρόθυμους να κάνουν κάτι για αυτό το θέμα (όπως και για πολλά άλλα). Γενικά αν ήθελαν πολλά θα μπορούσαν να κάνουν για την κίνηση, απλά δεν ξέρουν και δεν μπορούν να επιβάλλονται εκεί που πρέπει…

  @Estarian

  Έεεεεετσι ο προφήτης μας να δίνει το καλό παράδειγμα!! Έχεις δίκιο πάντως, είναι εκνευριστικό να βγαίνεις και να μην μπορείς να πιεις, κι είναι ακόμα πιο εκνευριστικοί όσοι πίνουν κι οδηγούν… Άντε και στα δικά σας (όσον αφορά τον προαστιακό)

  @Black-eyed

  Καλέ δεν πειράζει!! Από ό,τι ξέρω πάντως κι εκεί έχετε κινησούλα ε; Τα μμμ πως είναι; Έχω ανέβει κάποιες φορές αλλά δεν μπορώ να κρίνω, όταν είσαι τουρίστας όλα είναι αλλιώς 😉

  @πρκλς

  Χεχε, όντως μετά τα μεσάνυχτα τα μμμ είναι της υπομονής.. Χτες έκανα 1 ώρα με τρένο και μετρό για μια διαδρομή μισής ώρας!! Απλά η αναμονή ήταν τεράαααααστια… Τουλάχιστον όμως είχα την επιλογή…

  @aeroxeimarros

  Χαχαχα, ή κάθε φανάρι θα έδειχνε διαφορετικό χρώμα ρε, για να είναι πιο συμπληρωμένη η εικόνα της παράνοιας…

 10. Ο/Η Elva λέει:

  Ιοκαστη μου, γεια σου!

  Εχεις δικιο που γκρινιαζεις για τις συγκοινωνιες κλπ. Ολα τα χρονια που ημουν κι εγω στην Ελλαδα ενοιωθα την ιδια αγανακτηση συχνα μαλιστα νοιωθει κανεις οτι χανει …χρονια απο τη ζωη του, τοσο αφορητη ειναι η κατασταση με τις συγκοινωνιες, ειδικα με τα λεωφορεια της γραμμης…. Ομως, αφου ετσι ειναι, χρονια τωρα, η κατασταση γιατι δεν γινεται τιποτα ωστε να διορθωθει; Δεν υπαρχει τροπος, ή μηπως καλυτερα ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ καποιοι να διορθωθει;
  Πιστευω ισχυει το δευτερο, ωστε να ενισχυει ο κοσμος τους ….»καημενους» τους ταξιτζηδες, που στη πλειοψηφια τους οταν μιλανε για πολιτικη βρισκουν το εκαστοτε
  »κυβερνητικο εργο» παραδοξως ενταξει και ολα ειναι καλως καμωμενα γι αυτους, αρκει να μη θιγεται το ΔΙΚΟ τους συμφερον! 😦 Ουτε για το περιβαλλον ενδιαφερονται (!!) αφου συχνα μολυνουν με παλαιου τυπου κινητηρες κλπ, ουτε δινουν δεκαρα αν γινονται εργα για επεκταση προαστιακων, Μετρο, κλπ Τα καλα και συμφεροντα μονο!
  Ειναι μετα να μη θελεις να ενισχυσεις τετοια ….καλα και ….εξυπνα παιδια; :((
  Δυστυχως ο κοσμος δε λεει να καταλαβει οτι δεν χρειαζονται τοσα ταξι, ουτε στην Αθηνα ουτε στη θεσσαλονικη ουτε πουθενα! Καλυτερες και πιο τακτικες γραμμες στα ΜΜΕ για ολους χρειαζονται!

  Φιλιά 🙂

 11. Ο/Η Dreaming_world λέει:

  @black-eyed

  εντάξει δεν αναφέρομαι σε περιοχές και διαδρομές που δεν εξυπηρετούνται από τα μμμ (μα που είναι η θέρμη;;;)

  1. Η Θέρμη είναι στη Θεσσαλονίκη αγαπητή μου Ιοκάστη 🙂

  2. Παρέλειψες κάτι!!! Ποδήλατο βρε παιδιά!! Ποδήλατο!!! Άσε που συνδυάζεις, γυμναστική, γρήγορη μετακίνηση, ευκολία στο παρκάρισμα!!! (Αν μας αφήνουν να τα βάζουμε και στο μετρό, τότε δε δέχομαι καμία δικαιολογία!!!)

  ΥΓ: Ετοιμάσου για μαθήματα ισορροπίας στο ποδήλατο!! 😉

 12. Ο/Η stratos fountoulis λέει:

  έχεις απόλυτο δίκιο.
  όμως ο κόσμος έχει γαλουχηθεί με συγκεκριμένο τρόπο, σε όλα τα ζητήματα, του έχουν εμφυτεύσει πολλά σε ατομικό, κοινωνικό και κυρίως συνειδησιακό επίπεδο σε όλες τους τομείς, έχουν διαμορφώσει το πιστεύω του. Ταυτόχρονα η πολιτεία δεν έπεισε ποτέ στο συγκεκριμένο ζήτημα, άργησε πολύ στις υποδομές της, εως προσφατα οι συνοικίες δεν είχαν συνδεθεί μεταξύ (εκκρεμούν πολλές ακόμη), έπρεπε να πάς κέντρο και από εκεί…κλπ΄κλπ.

  αλλά όπως πάντα στο παρα-πέντε που φτάσαμε σε αδιέξοδο, τώρα που η κόλαση χτύπησε την πόρτα όλων, τρέχουμε να πείσουμε τα κατασκευάσματά μας – γιατί αυτός ο πολίτης είναι ένα αισχρό κατασκεύασμα.

 13. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Γεια και από εμένα.

  Εγώ δεν οδηγώ ακόμη. Είμαι σχεδόν 20 χρονών, δεν έχω βγάλει δίπλωμα κυρίως για οικονομικούς λόγους ακόμα αλλά δεν το έχω χρειαστεί κιόλας. Είμαι απίστευτα τυχερός που έχω στάση μετρό 8λεπτά από το σπίτι μου και με πάει σχεδόν παντού. Ωστόσο, σκέφτομαι σοβαρά αυτό που ειπώθηκε από Dreaming_World. Ποδήλατο.
  Πριν κάμποσα χρόνια το είχα χρησιμοποιήσει για να πηγαίνω φροντιστήριο αγγλικών και ήταν μια χαρά.

  Όπως το βλέπω εγώ το ποδήλατο έχει μόνο δύο μειονεκτήματα (τα οποία είναι σχετικά).
  1ον Αν πας με το ποδήλατο πρέπει να γυρίσεις με το ποδήλατο. Δεν μπορείς να το παρατήσεις και να φύγεις με το μετρό. Φυσικά αυτό ισχύει για όλα τα ιδιωτικά μέσα μεταφοράς (αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες). Απλά εμένα μου φαίνεται κάπως. Σαν να είμαι δέσμιος του ποδηλάτου μου (ή όποιου άλλου μέσου). Βέβαια αυτό είναι πολύ σχετικό.

  2ον (Συνήθως) Υπάρχει πιθανότητα να ιδρώσεις. Και λέω υπάρχει πιθανότητα γιατί μπορείς να πηγαίνεις πολιτισμένα και να μην πωρώνεσαι και να τρέχεις συνέχεια, πράγμα που κάνω εγώ καμιά φορά.

  3ον Σε περιορίζει στις ενδυματολογικές επιλογές σου. Έχω δει τύπους ακόμα και με κουστούμια πάνω στο ποδήλατο, εγώ πάντως ούτε με τζιν δεν νιώθω άνετα.

  Νομίζω λοιπόν ότι τα σημαντικότερα προβλήματα είναι το 3ο και το 2ο. Γενικά, αν με βολεύουν οι συγκοινωνίες θα τις προτιμήσω από το ποδήλατο για αυτούς τους λόγους.

 14. Ο/Η Dreaming_world λέει:

  Γιώργο τις συγκοινωνίες ας τις προτιμήσεις, πρόσεξε μόνο όταν πάρεις με το καλό το δίπλωμα και αμάξι, να μη γίνεις δέσμιος των 4 τροχών!!

  Είτε ποδήλατο, είτε το Peugeot 2 (= τα πόδια), είτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι τρόποι «οικολογικής» μετακίνησης, ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει οτιδήποτε τον βολεύει, ο σκοπός είναι να μειωθεί η χρήση του αυτοκινήτου, όταν αυτό δεν είναι απαραίτητο!! (όπως ειπώθηκε και πριν π.χ. πάω στο περίπτερο δυο στενά κάτω από το σπίτι μου με το αυτοκίνητο!!!)

 15. Ο/Η Ιοκάστη λέει:

  Γεια σου Elvaki!!

  Η αλήθεια είναι πως οι συγκοινωνίες έχουν βελτιωθεί πολύ. Θέλουν δουλειά ακόμα βέβαια αλλά αν δεν βοηθήσουμε κι εμείς δεν γίνεται τίποτα. Όταν πήζει το κέντρο από τα αυτοκίνητα πχ πώς να μην έχουν καθυστερήσεις τα λεωφορεία;;

  Για τα ταξί δεν το συζητάω, είναι δράμα η κατάσταση, όταν ο κόσμος ξυπνήσει και αρχίσει να χρησιμοποιεί τα μμμ περισσότερο θέλω τότε να δω τους ταρίφες τι θα κάνουν…

  @Dreaming_world

  Δεν το ήξερα για την Θέρμη βρε κουκλίτσα.. Είχαμε πάει; Δεν νομίζω ε;

  Ναιιιι!! Έχεις δίκιο για το ποδήλατο, είναι μια πολύ καλή λύση… Το ότι δεν μπαίνει στο μετρό είναι ηλίθιο βέβαια, όπως και το ότι δεν υπάρχουν ειδικοί δρόμοι για ποδήλατα (αχ Μόναχο, ε;).. Είμαστε πίσω γενικά σε τέτοια θέματα, ας ελπίσουμε πως θα προχωρήσουμε έστω και αργά…

  Ωχ, να και οι απόπειρες δολοφονίας… Και καλά, καινούριο ποδήλατο δεν το λυπάσαι;; (ναι για τους υπόλοιπους, δεν ξέρω να κάνω ποδήλατο, είμαι παιδί της πόλης 100% όπως έλεγε κι ένας Άγγλος συνάδελφος – ο οποίος παίζει να είχε γεννηθεί σε καμιά αετοφωλιά στα κατσάβραχα, δεν εξηγείται αλλιώς)

  @stratos fountoulis

  Τι να πω, έχεις δίκιο, τα μμμ ήταν (και είναι σε αρκετές περιπτώσεις) ανεπαρκή κι ο έλληνας έχει μάθει να ζει με το αυτοκίνητο και το ταξί. Πρέπει όμως μερικές νοοτροπίες να αλλάζουν και πρέπει να συνειδητοποιεί ο κόσμος πως είναι για το καλό του η αλλαγή.

  @Γιώργος

  Α, ούτε εγώ οδηγώ ακόμη. Και δεν ξέρω, έτσι όπως οδηγούν εδώ στην Ελλάδα το σκέφτομαι σοβαρά :p Μόνο για ταξίδια θα ήθελα ένα τουτου (όπως είπε κι ο προφήτης)
  Εντάξει το ποδήλατο δεν είναι κατάλληλο πάντα, εξαρτάται που πηγαίνεις, τι έχεις σκοπό να κάνεις εκεί και τι ώρα θα γυρίσεις :p

  Είναι απλά μια εναλλακτική λύση που σε μερικές περιπτώσεις είναι αφάνταστα πρακτική. Αν υπήρχε υποδομή θα έπρεπε να υπάρχουν και ασφαλή μέρη για να το αφήσεις. Ή όπως ήταν στην Βιέννη, υπήρχαν παντού δημόσια ποδήλατα, τα έπαιρνες με 1 ευρώ αν θυμάμαι καλά, πήγαινες όπου ήθελες και τα άφηνες στα ειδικά σημεία όπου μπορούσε να τα πάρει κάποιος άλλος. Κουλό;

  Για μένα οι 2 δυσκολίες που παρουσιάζει το ποδήλατο είναι 1ον να επιβιώσεις στην θάλασσα των παρανοϊκών οδηγών και 2ον να το καβαλήσεις με φούστα :p (α καλά στην περίπτωσή μου και να μην τσακιστώ γιατί δεν έχω ισορροπία :p)

 16. Ο/Η Μάνος λέει:

  Γεια σου Ιοκάστη!

  Είναι αφόρητη η κατάσταση στην Αθήνα με την κίνηση, τί να λέμε τώρα.
  Και σε μας εδώ (Ηράκλειο) μη φανταστείς ότι είναι καλύτερα τα πράγματα, ούτε με τις μεταφορές (αν και έχουν βελτιωθεί, δεν γκρινιάζω!), ούτε με την γκρίνια που είναι κλασικό ελληνικό χαρακτηριστικό.
  Το κέντρο πάντως το αποφεύγω σαν ο διάβολος το λιβάνι!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s